Harry van Raaij (Haps, 29 augustus 1936) is voormalig voorzitter van Corporate Accounting van Philips en ex-voorzitter van PSV Eindhoven.

Als Mulo-student valt Harry van Raaij op met een 10 voor financiële rekenkunde en een 9 voor boekhouden. Hij is dus niet verwonderlijk dat hij zijn voorliefde voor cijfers vervolgt met het voltooien van de opleidingen aan de avond-hbs, SPD Bedrijfsinformatie en het NIVRA. Zijn eerste baan is als loonadministrateur bij DAF. Omdat hij accountant wil worden en Philips de mogelijkheden biedt om daarvoor binnen het bedrijf cursussen te volgen,  treedt hij in 1954 in dienst van het Eindhovense concern, op de accountantsdienst.

Daarmee begint Harry van Raaij aan een loopbaan die hem 42,5 jaar aan Philips bindt. In de eerste 25 jaar vervult Van Raaij diverse functies binnen de interne accountantsdienst in Eindhoven, in 1970 wordt hij NIVRA-accountant van het Nederlandse elektronicaconcern. In 1979 treedt hij toe tot de directie Corporate Accounting van Philips om in 1990 voorzitter van de afdeling te worden.

Philips heeft in die tijd al een warme band aangeknoopt met PSV Eindhoven. Het stadion van de club is eigendom van Philips en de twee bedrijven worden als één geheel gezien. De kritische houding die Harry van Raaij binnen de Raad van Bestuur van Philips inneemt ten opzichte van het bestuur van PSV leidt ertoe dat hij wordt gevraagd zelf zitting te nemen in de leiding van de club. Hij accepteert dat aanbod en wordt in 1984 penningmeester van PSV.

In 1996, na zijn pensionering bij Philips, wordt hij voorzitter van de club en blijft dat tot aan zijn afscheid in 2004. Van Raaij onderscheidt zich door geen blad voor zijn mond te nemen in voetballand en stuurt onafgebroken aan op de vorming van een Europese samensmelting van competities. Hij huldigt het principe ‘PSV leiden als onderneming, maar beleven als club’. In 1990 wordt hij al benoemd tot erelid van de club. Onder zijn bewind wordt PSV vier keer landskampioen, verovert de ploeg de KNVB-beker en wint PSV zes keer de Johan Cruijff Schaal.

In 2007 verschijnt er een boek over Harry van Raaij, getiteld ‘Harry van Raaij, Vader en Voorzitter’.