John Peek (Breda, 29 september 1951) is commercieel directeur en voormalig voorzitter van NAC Breda.

Na  het voltooien van zijn middelbare school kiest John Peek voor de commerciële richting. Hij wordt in 1977 verkoopleider bij de Verenigde Bierbrouwerijen Breda/Rotterdam BV. In 1984 stapt hij over naar de horecagroothandel ISPC, waar hij commercieel manager wordt. Drie jaar later wordt John Peek benoemd tot commercieel directeur van ISPC International.

Na bijna 20 jaar actief te zijn geweest als commercieel manager/directeur besluit John Peek in 2003 een sabbatical te nemen. Twee jaar later maakt hij daar zelf een einde aan wanneer horecagroothandel HANOS hem vraagt een nieuwe vestiging van het bedrijf in  Eindhoven op te zetten. Eenmaal gerealiseerd wordt hij commercieel directeur Zuid-Nederland van HANOS Internationale horecagroothandel. In 2009 continueert John Peek die functie eveneens bij de nieuwe vestigingen van HANOS-ISPC in Breda en Nieuwegein.

In het voetbal verpandt John Peek van kinds af aan zijn hart aan NAC Breda. Hij wordt op de jongst mogelijke leeftijd lid van de club en is dat tot op de dag vandaag nog steeds. Als speler van NAC haalt hij de landelijke A-jeugd in Breda.

Medio jaren tachtig raakt hij ook bestuurlijk betrokken bij NAC. John Peek treedt toe tot de ledenraad van de club en wordt tegelijkertijd actief lid van de commerciële afdeling.

In 1990 wordt hij gevraagd voorzitter te worden van NAC Breda. John Peek accepteert het verzoek en geeft vervolgens gedurende een periode van negen jaar leiding aan zijn club. Aan het begin van zijn voorzitterschap is NAC een bescheiden speler in de Eerste Divisie. Met de promotie naar de Eredivisie in 1993 ontstijgt de Bredase club dat niveau definitief. Drie jaar later betrekt NAC ten bewijze daarvan het nieuwe Rat Verlegh Stadion. De omzet van de ‘Parel van het Zuiden’ neemt navenant een vlucht, van 1,6 miljoen gulden in 1990 naar 12 miljoen euro toen hij stopte in 1999.

Bij zijn afscheid in 1999 als praeses van NAC Breda wordt John Peek benoemd tot ere lid van de club. Hij blijft daarna nog enkele jaren verbonden als lid van de Raad van Toezicht, waarna hij op bestuurlijk vlak definitief stopt met zijn werkzaamheden.