In zijn inmiddels 33e jarige carrière heeft Rob Jansen alle facetten van het professionele voetbal gezien. Rob Jansen is een voorbeeld voor agenten in het algemeen en voor de vele (nu toonaangevende) agenten, die het vak geleerd hebben binnen zijn bedrijf.

Zijn vader was de oprichter van de Nederlandse spelers vakbond (waar hij verantwoordelijk was voor de eerste collectieve arbeidsovereenkomst (CAO)) en van de FIFPRO. Rob Jansen heeft bij beide organisaties een functie binnen het bestuur gehad. Dit waren zijn eerste stappen in de voetbalwereld.

In 1999 heeft Rob de tweede Nederlandse spelersvakbond ProProf opgericht. In 1995 richtte Rob zijn eigen bedrijf Sport Promotion op.
Sport-Promotion is al vele jaren een van de toonaangevende bedrijven in Europa. Sport-Promotion behartigt de belangen van onder andere de Nederlands Elftalspelers Stekelenburg, Afellay, Kuyt, Heitinga, Strootman, Janmaat. Daarnaast begeleidt het bedrijf jonge aanstormende talenten als Marco van Ginkel, kroonjuweel bij Vitesse. De toekomst van het bedrijf is verbonden met enkele grote namen uit het (recente) verleden: Cocu, Kluivert, Bergkamp, Overmars, van der Sar, Henrik Larsson en nog vele anderen.
Rob deed destijds de eerste grote transfer in Europa, Jonk en Bergkamp gingen naar Inter Milan voor 33 miljoen gulden (15 miljoen Euro). Een andere grote transfer was die van Marc Overmars van Arsenal naar Barcelona(43 miljoen Euro). Van der Sar van Juventus naar uiteindelijk Manchester United mag ook niet onvermeld blijven. 
Hij is recordhouder in het transfereren van Nederlandse spelers naar FC Barcelona: 9.
Voor Kuyt en van der Sar heeft hij Foundations opgericht zodat zij hun betrokkenheid bij maatschappelijke thema’s en liefdadigheid kunnen tonen.
Binnen zijn management behartigt hij niet alleen de belangen van professionele voetballers, maar tevens die van sporticoon Esther Vergeer (meervoudig Olympisch kampioen rolstoeltennis en vele malen winnares van de Laureus atleet van het jaar award) en van ’s werelds beste hockeyer, Teun de Nooijer.

Rob heeft zitting gehad in verschillende commissies bij de KNVB en heeft de Oranjeraad, het spelerscollectief van de Nederlands elftal spelers, opgericht.

Middels EFAA heeft hij de agenten een stem gegeven en zijn zij uitgenodigd door de FIFA en de Europese Commissie, dit voor de eerste keer in de geschiedenis, discussiëren en onderhandelen over de toekomstige rol en regelgeving van de agenten. Rob Jansen is recht door zee en staat bekend om zijn doorzettingsvermogen en professionaliteit.