Hans van Delft (Nijmegen, 3 juni 1946) is een Nederlands zakenman en oud-voorzitter van NEC Nijmegen.

Al op 16-jarige leeftijd gaat Hans van Delft aan de slag in het familiebedrijf Van Delft Papier B.V. Het is min of meer noodgedwongen, vanwege de ziekte van zijn vader. De jonge Van Delft ontwikkelt zich gestaag binnen het concern en wordt 15 jaar later 100% eigenaar van de onderneming, onder de merknaam DEPA (Delft Papier).

Onder zijn leiding groeit DEPA uit tot een internationaal erkende onderneming, met vestigingen in Nederland, Duitsland, Hong Kong en China. Wereldwijd werken in die tijd 750 mensen voor DEPA.

Op 43-jarige leeftijd besluit Hans van Delft DEPA te verkopen aan KIO, beter bekend als het Kuwait Investment Office in Londen. Hij blijft wel verbonden aan de nieuwe entiteit en verricht nog een aantal jaren internationaal acquisitieactiviteiten voor het moederconcern.

Begin jaren negentig start Hans van Delft een eigen concern, waarbij hij zich richt op bedrijfsvastgoed en horecaondernemingen.

Als fervent supporter van NEC Nijmegen kiest hij in 1997 voor het voorzitterschap van de club. Hij vervult die rol tot 1 juli 2006. Zijn inmiddels opgebouwde en uitgebreide relatienetwerk legt NEC Nijmegen geen windeieren. Hij zorgt voor een reorganisatie bij de club, is de stuwende kracht achter het nieuwe stadion met een volledig vernieuwd trainingscomplex en roept een investeringsfonds in het leven.

Bij zijn afscheid van NEC Nijmegen wordt Hans van Delft benoemd tot erevoorzitter van de club. Tevens ontvangt hij uit handen van toenmalig burgemeester Guusje ter Horst middels de 'Zilveren erepenning' het ereburgerschap van de stad Nijmegen.

Van Delft blijft daarna wel betrokken bij NEC. Sinds 2006 is hij investeerder en bestuurder van Stichting Administratiekantoor NEC. Door supporters wordt hij nog steeds liefkozend de ‘Grote Dikke Leider (GDL) genoemd.

Als Commissaris van de Eredivisie blijft hij nog jaren betrokken bij het betaald voetbal. Hij neemt in 2012 afscheid, na vijf jaar actief te zijn geweest in deze functie.

In 2008 eindigt Van Delft als tweede bij de verkiezing van de 'machtigste Nijmegenaar' van dagblad De Gelderlander, na Paul Depla.