Karel Aalbers (Velp, 28 juni, 1949) is marketeer en oud-voorzitter van Vitesse.
 
Karel Aalbers start zijn professionele loopbaan in 1974 met de overname van de juwelierszaak van zijn vader. In hetzelfde jaar voltooit hij zijn opleiding aan De Beers Academy en mag hij zich officieel diamantair noemen. Onder zijn leiding groeit het juweliersbedrijf uit tot een concern met zeven vestigingen verspreid over Nederland. Het ondernemerschap van Aalbers wordt positief ervaren en zo wordt hij in 1980 benoemd tot voorzitter van winkelcentrum Kronenburg in Arnhem, met 50.000 m2 een van de grootste van het land.

In 1989 richt hij AEC Holland Holding BV op, een onderneming die uitgroeit tot een internationaal handelshuis met 200 medewerkers en vestigingen op diverse continenten. Karel Aalbers treedt op als consultant van de Russische president Boris Jeltsin, van president Matuchin van de Nationale Bank in Rusland, president Karimov van Oezbekistan en verschillende multinationals. Tot 1996 vervult Aalbers de rol van honorair-consul van Oezbekistan.

 Sinds 2000 houdt Karel Aalbers zich bezig met de internationale handel in ‘commodities’ en is hij adviseur op het gebied van stadionontwikkeling, business development en community marketing.

Op 33-jarige leeftijd wordt hij in 1984 voorzitter van het noodlijdende Vitesse, dat op dat moment een marginale rol speelt in het Nederlandse betaalde voetbal. In achttien jaar tijd brengt hij de club vanuit de Eerste Divisie naar de nationale (sub)top met een derde plaats in de eredivisie als hoogtepunt. Plaatsing voor de Champions League wordt in dat seizoen op een haar na gemist.

Tijdens zijn voorzitterschap ontwikkelt Aalbers Gelredome, een comfortabel multifunctioneel stadion met de mondiale primeur van een uitschuifbaar veld. Het complex, mede ontworpen naar voorbeeld van het eerste overdekte stadion ter wereld, het Astrodome in Houston, biedt dan plaats aan 30.000 toeschouwers en herbergt alle faciliteiten voor andere evenementen dan alleen voetbal. Op 25 maart 1998 vindt de feestelijke opening plaats van het complex dat nu nog steeds geldt als een van de modernste stadions in Europa.

Wanneer Karel Aalbers in 2000 vertrekt bij Vitesse, is het aantal seizoenkaarthouders gestegen van 500 begin jaren tachtig tot 25.000 eind jaren negentig. Naast zijn werk voor Vitesse bekleedt hij diverse functies in de bestuurlijke top van het Nederlandse betaalde voetbal. Zijn aandacht gaat daarbij vooral uit naar marketing, licensing en televisierechten.